Home

Hoi! Kun je je voorstellen?

Ik ben Bram van Delft, 17 jaar en ik kom uit Boskoop. Ik zit in 6vwo op het Coenecoop College.

Je hebt al aardig wat projecten gedaan binnen de Coenecoop Academie. Vertel eens.

Ja dat klopt, ik ben vorig jaar mee geweest naar Peru, ik heb Anglia examen gedaan én ik ben inmiddels geslaagd voor de masters daarvan. Ook organiseer ik sportdagen (zoals de Koningsspelen) op basisscholen en ik ben juniormentor dit jaar. Ik ben ook nog mee geweest op de Romereis.

 

Waarom heb je zoveel projecten gedaan? Dat moet vast heel leuk zijn!

 

Ik vind het heel leuk om veel bezig te zijn en nieuwe dingen te ontdekken. De Globalreis naar Peru zag ik als een eenmalige kans. Voorgaande jaren twijfelde ik nog of ik mee moest gaan op zo’n grote reis, maar nadat ik erover gesproken had met mensen om me heen en zelf realiseerde dat het wel een hele speciale ervaring moest zijn, heb ik me aangemeld voor Peru. Het was erg bijzonder om mee te maken met medeleerlingen en docenten!

Je bent ook juniormentor. Kun je daar wat meer over vertellen?

 

Toen ik zelf in de eerste klas zat had ik 3 leuke juniormentoren en ik ga nog steeds om met één van hen. Mijn vrienden en ik zeiden toen al: Dit moeten wij ook doen later!

Ik vind het leuk om met brugklasleerlingen om te gaan en activiteiten voor hen te organiseren. Zo ben ik ook mee geweest op brugklaskamp en daar moesten we onder andere alle spellen klaarzetten en uitleggen. Leerlingen gaan makkelijker zo’n spel doen als een juniormentor het uitlegt en voordoet. De afstand is gewoon minder groot dan met hun klassenmentor.

 

Hoe gaat dat nu? Zie je de leerlingen regelmatig?

Jazeker, af en toe zie ik ze en dan vraag ik hoe het gaat. De brugklasleerlingen vinden dat erg fijn.  Gewoon even een praatje maken doen ze graag.

Tot slot: Kun je leerlingen aanraden om juniormentor te worden?

Absoluut. Je leert er veel van. Je moet heel zelfstandig zijn en je bent zelf écht een mentor voor de leerlingen. Wat grappig is, is om te zien hoe leerlingen doen en wat docenten daarbij ervaren. Je herkent toch iets van jezelf toen je in de eerste zat. Je denkt dan: ‘’Oh, was ik ook zo druk?!’’  Het is leuk om het van die kant mee te maken.

Lees de verhalen van onze leerlingen