Home

Daan uit 2 havo vertelt over zichzelf!

Waarom koos je voor deze school?

”Ik ben Daan en ik zit in 2 havo op de locatie Waddinxveen. Ik woon dichtbij de school, dus de keuze was zó gemaakt, maar het leek me ook een leuke school! Mijn broers en zus hebben hier ook gezeten en kwamen vaak thuis met leuke verhalen.”

Heb je snel nieuwe vrienden gemaakt?

”Ik kende maar één klasgenoot vanuit mijn brugklas, verder was iedereen nieuw. Maar ik heb snel nieuwe vrienden gemaakt door het brugklaskamp, gym en andere opdrachten waarbij we moesten samenwerken. Dat ging dus super snel!” 

Hoe ging het eerste jaar op school?

”Het eerste jaar was voor mij best makkelijk. In klas 2 moet je net iets meer leren, dus dan merk je wel dat het iets moeilijker wordt.”

Welke projecten heb je gekozen in de Coenecoop Academie?

”In de Coenecoop Academie heb ik gekozen voor gamemaker, coderen, beachsport en stop motion. Vorig jaar deed ik vooral sportprojecten, maar vond deze projecten interessant om te doen. Zo leer je weer wat nieuws, naast wat je al kan.”

Wat is je favoriete vak?

”Duits vind ik een leuk vak, misschien ook wel een beetje door mijn docent, meneer Spruytenburg. Hij is grappig en is voor de goede voetbalclub. Gym en wiskunde vind ik ook leuk én makkelijk.”

Heb je nog een tip voor nieuwe groep 8 leerlingen?

”Mijn tip aan iedereen in groep 8: Je hoeft niet bang te zijn dat je ineens veel meer moet doen. Je bouwt het langzaam op. Het wordt steeds iets meer.”