Home

De overstap naar de brugklas is voor iedereen spannend. Omdat het belangrijk is dat uw kind zich prettig voelt in de klas volgen ze in de eerste paar weken een speciaal kennismakingsprogramma. Na een paar weken kennen ze elkaar, de school en alles wat er bij het middelbare schoolleven op het Coenecoop komt kijken al heel goed!

De kennismakingsmiddag

De kennismaking begint al vóór de zomervakantie met een kennismakingsmiddag. De leerling leert tijdens deze middag zijn of haar klasgenoten en mentor kennen en krijgt alvast te horen hoe de eerste weken na de vakantie eruit gaan zien.

De eerste schoolweek

De eerste maandag na de zomervakantie hebben de leerlingen nog geen echte lessen. Deze dag komen ze op school en leren ze hoe zij hun rooster online kunnen bekijken en krijgen ze een rondleiding door het Coenecoop zodat ze snel wegwijs worden. Ook krijgen de leerlingen op hun eerste echte schooldag de sleutel voor hun kluisje. Vanaf dinsdag beginnen de lessen en maken de leerlingen kennis met de verschillende vakken.

De introductieweek

De tweede schoolweek is de introductieweek. Voor deze week hebben wij drie belangrijke speerpunten. We vinden het belangrijk dat de leerlingen elkaar leren kennen, als klas een team gaan vormen en dat ze het gebouw leren kennen. Hierdoor voelen de leerlingen zich prettig in de klas wanneer de school begint.

Van maandag tot en met woensdag gaan de leerlingen op kamp om aan de eerste twee speerpunten te werken. Donderdag worden er op school activiteiten georganiseerd om het gebouw te leren kennen. ’s Avonds eten de leerlingen met elkaar en gaan ze aansluitend door naar hun eerste schoolfeest als middelbare scholier!

Na deze weken die in het teken staan van kennismaking, is het tijd voor het echte Coenecoopleven. De leerlingen gaan hun lessen volgens het rooster volgen. Gedurende hun hele middelbare schooltijd kunnen ze natuurlijk rekenen op deskundige begeleiding van vakdocenten, de mentor en andere begeleiders.