Onderwijs is bij ons ‘meer dan leren’. Op het Coenecoop College richten leerlingen hun onderwijs voor een deel zelf in met binnen- en buitenschoolse (keuze)activiteiten.

Alle leerlingen van onze school ontdekken hun eigen persoonlijke interesses en talenten in de Coenecoop Academie. De leerlingen besteden een deel van de lestijd aan wat ze zelf interessant vinden.

Vrije keuze

De Coenecoop Academie bestaat uit een vaste basis en een deel flexibele ruimte. In de vaste basis zitten activiteiten die alle leerlingen nodig hebben in hun verdere ontwikkeling, zoals studievaardigheden, mentoraat en loopbaanoriëntatie. De flexibele ruimte wordt door de leerling zelf ingevuld met activiteiten die ze zelf kiezen. Denk hierbij aan de organisatie van schoolfeesten, het geven van sporttraining, een debatklas, meelopen bij een leuk beroep en nog veel meer. Ook gaan de leerlingen ‘meer dan leren’ tijdens vele buitenschoolse excursies en reizen naar bijvoorbeeld Berlijn, Rome, Londen of de Ardennen.

Projecten

Enkele voorbeelden van projecten waar leerlingen dit jaar uit kunnen kiezen zijn:

Onderbouw

• Vechtsporten
  • Voetbal
  • Turnen
  • Dansen
  • Instafamous
  • Dierenportret schilderen
  • Stop motion
  • Gamemaker
  • Coderingen